ΜΕΛΕΤΗ - ΑΓΟΡΑ ΟΡΓΑΝΟΥ

ΑΓΟΡΑ ΟΡΓΑΝΟΥ

  • Η αγορά οργάνου είναι θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο, ειδικά αν μιλάμε για πιάνο! Είναι βασικό «αξεσουάρ» για να μάθει κάποιος πιάνο. Είναι σαν να ξεκινάς ένα σπορ π.χ. μπάσκετ αλλά να μην έχεις αγοράσει μπάλα ή να παίζεις με μια μπάλα ποδοσφαίρου που είναι και αυτή μπάλα και έτυχε να υπάρχει στο σπίτι.
  • Η στάση των χεριών, η μέθοδος, ο ήχος που ακούει ο μαθητής είναι εντελώς διαφορετικά στο πιάνο από ότι στο αρμόνιο. Τα τελευταία χρόνια όμως τα ηλεκτρικά πιάνα έχουν μειώσει αυτή τη διαφορά μεταξύ πιάνου κλασσικού και ηλεκτρικού και πάλι όμως καλύπτουν μόνο τα πρώτα 2 επίπεδα σπουδών. Έχουμε λοιπόν το ιδανικό από τη μια που είναι η αγορά του πιάνου και από την άλλη υπάρχει μια εναλλακτική που είναι η αγορά του ηλεκτρικού πιάνου. Τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιώσει πολύ την αίσθησή τους και τα προτείνουμε στους μαθητές σαν προσωρινή λύση για τα πρώτα 4 - 5 χρόνια με φυσιολογική πρόοδο. Με τίποτα δεν μας καλύπτει ένα αρμόνιο μόνο και μόνο λόγω πλήκτρων. Του πιάνου έχουν μια αδράνεια, ένα βάρος-ζύγισμα που δεν το έχουν τα αρμόνια.

 

ΜΕΛΕΤΗ

  • Εδώ υπάρχουν αποκλίσεις. Την διάρκεια μελέτης την καθορίζει ο καθηγητής ανάλογα με το επίπεδο και το χαρακτήρα του μαθητή. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει ο μαθητής να έχει συχνή, σχεδόν καθημερινή επαφή με το όργανο διότι μπορεί να ξέρει τις νότες το μυαλό, τα χέρια όμως θέλουν τη δική τους γυμναστική!
  • Το πιάνο δεν έχει άμεση σχέση με το IQ του μαθητή. Θυμηθείτε τον μύθο του Αισώπου με το λαγό και τη χελώνα. Οι σπουδές του πιάνου θέλουν μαθητές με πρόγραμμα, πειθαρχία και υπομονή. Δεν ισχύει εδώ η έκφραση...είναι πολύ καλός, δεν διαβάζει σπίτι όμως πολύ γιατί τα πιάνει όλα από την παράδοση!!!! Το πιάνο θέλει μελέτη και αγάπη.

 

template-joomspirit